Orthopedagoog-Psycholoog SWV PO Midden Holland

analytisch | onafhankelijk | kritisch

analytisch | onafhankelijk | kritisch

De functie

Dit is een functie voor jou als jij als eerste deskundige jouw analytische en kritische vaardigheden in wil zetten in het primair onderwijs! Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Midden Holland (SWV PO MH) zoekt een onafhankelijke orthopedagoog of psycholoog (eerste deskundige) die op verzoek van de school advies uitbrengt over wat het kind nodig heeft, rekening houdend met de context en het ontwikkelingsperspectief van het kind. 


Ben jij die persoon die met een onafhankelijke blik de casus kan benaderen en deskundigenadvies kan formuleren? Lees dan snel verder! 


Als eerste deskundige bij SWV PO MH werk je samen met het team van eerste deskundigen, de directeur-bestuurder, de beleidsadviseur en de medewerker beheer en control. Na het lezen van het dossier, analyseer je de informatie die je tijdens de leerlingbespreking/SOT verkrijgt om tot een integratief beeld te komen. Vervolgens formuleer je een deskundigenadvies conform jurisprudentie.


Jij bent als deskundige verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid voor (speciaal) onderwijs, rekening houdend met relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie. Jij hebt een brede theoretische kennis en blijft op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn. Als deskundige werk je nauw samen met het algemeen bestuur en de directeur-bestuurder, waarbij jouw communicatieve vaardigheden goed van pas komen.


Ben je gemotiveerd en denk je dat deze functie voor jou is geschreven, maar twijfel je of je voldoet aan het profiel? Of heb je meer informatie nodig? Schroom dan niet en neem contact op met Sandra Rodgers, recruiter/consultant bij ScoliX op 06-27743637.


Ingangsdatum: uiterlijk 21 augustus 2023 (start nieuwe schooljaar).

Solliciteer nu

SWV PO Midden Holland biedt:

 • De perfecte kans om je kennis en vaardigheden in te zetten en je verder te ontwikkelen.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de cao PO.
 • Een aantrekkelijke bezoldiging in salarisschaal 11 voor onderwijsondersteunend personeel met een maximum van € 5.329,-.
 • Een aanstelling voor minimaal een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd van minimaal 24 uur per week.

SWV PO Midden Holland

Informatie over de organisatie

Bij SWV PO MH zijn 17 schoolbesturen aangesloten. De besturen houden 79 basisscholen in stand, aangevuld met vier scholen voor gespecialiseerd onderwijs. Het samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor ongeveer 18.000 leerlingen.


Het realiseren van een ononderbroken ontwikkelingsproces voor alle leerlingen van drie tot veertien jaar staat centraal bij SWV PO MH door het creëren van een samenhangend en dekkend aanbod van basis- en aanvullende ondersteuning in de regio van de gemeenten Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en Alphen aan den Rijn. Gelijkwaardige samenwerking en synergie staan centraal in de contacten met scholen, besturen en gemeenten.


Tot nu toe lag de nadruk op het schoolmodel en werden vooral de (financiële) middelen verdeeld over de scholen. Op het ogenblik wordt het gesprek gevoerd over de inrichting en of de aanpassing kan bijdragen aan de doelen die het SWV PO MH zich heeft gesteld in het onlangs vastgestelde ondersteuningsplan voor de periode 2022-2026. Er wordt in de organisatie gewerkt met een klein en compact stafbureau dat op onderdelen om versterking vraagt. 


Voor meer informatie over de organisatie verwijzen wij naar de website van SWV PO MH.

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Je kunt jouw expertise gebruiken om een helder en compact deskundig advies te formuleren.
 • Je hebt een open blik om op basis van belemmerende en stimulerende factoren de ondersteuningsbehoefte van het kind in kaart te brengen en op basis hiervan een deskundig advies op te stellen.
 • Je bent als onafhankelijke partij eveneens in staat om het gesprek over het advies aan te gaan met de medewerkers van de school en de ouders van het kind.

Functie-eisen

 • Je bent een professional met een afgeronde WO-studie Orthopedagogiek of Kinderpsychologie en relevante werkervaring in onderwijs en/of jeugdzorg.
 • Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden.
 • Om de onafhankelijkheid te garanderen kun je als eerste deskundige geen andere werkzaamheden verrichten bij een van de scholen/schoolbesturen die ressorteren onder het SWV.
 • Je bent in bezit van registratie NVO of SKJ.
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze werving- & selectieprocedure voor SWV PO Midden Holland. Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief uiterlijk 9 juni 2023 vóór 09:00 uur via de button 'solliciteer' op deze pagina. Lees hier onze tips voor een goed cv


Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de commissie(s) vinden plaats in Gouda.


Belangrijke data

Sluitingsdatum: 9 juni 2023 

Voorgesprekken ScoliX: 12 juni 2023

Gesprekken met de commissie(s): 15 juni 2023


Wil je in jouw agenda alvast rekening houden met deze data? 


Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Sandra Rodgers via sandrarodgers@scolix.nl of 020 737 00 61.