HR-beleidsadviseur Onderwijscentrum Leijpark

strategisch | eigentijds | deskundig

strategisch | eigentijds | deskundig

De functie

“Elke dag meebouwen aan de verdere professionalisering van hoogwaardig specialistisch onderwijs bij Onderwijscentrum Leijpark maakt het werk interessant. De organisatie en medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen met als doel ‘leerlingen op weg helpen naar een gelukkige en kansrijke toekomst’ geeft veel voldoening.” Dat zijn de woorden van jouw toekomstige collega HR-adviseur, die al vele jaren met plezier aan deze mooie instelling is verbonden. 


Met het oog op de groei van de organisatie en de ingebruikname van een tweede schoollocatie is een organisatiewijziging bij Leijpark ingezet en wordt de afdeling HR uitgebreid. Op dit moment zijn alle HR-gerelateerde werkzaamheden nog ondergebracht binnen één functieprofiel. Vanwege de uitbreiding wordt er straks onderscheid gemaakt binnen de twee HR-functies. Jouw collega HR- adviseur houdt zich bezig met het vakgebied allround advisering, procesondersteuning en beleidsontwikkeling. In jouw rol als beleidsadviseur vertaal je de HR-beleidsuitgangspunten van de organisatie naar meerjarenbeleid en adviseer je de directeur-bestuurder. Je bent vanuit deze rol lid van het managementteam van Onderwijscentrum Leijpark. In de dagelijkse praktijk zul je nauw samenwerken met je collega HR-adviseur.


Medio 2024 wordt gestart met de uitwerking van het nieuwe meerjarenbeleidsplan van de stichting. Van de HR-beleidsadviseur wordt hierin een actieve en initiërende rol verwacht. Vanuit een eigentijdse visie op HR-beleid vertaal je de uitgangspunten naar meerjarenbeleid. Actuele thema’s zijn o.a. de ontwikkeling van strategisch personeelsbeleid, het doorontwikkelen van de professionele cultuur, introductie & begeleiding, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en aantrekkelijk werkgeverschap.


Jouw takenpakket bestaat o.a. uit de volgende werkzaamheden: 

 • vertalen van HR-beleidsuitgangspunten naar concreet meerjarenbeleid; 
 • analyseren van ontwikkelingen op eventuele consequenties voor het te voeren HR- en organisatiebeleid; 
 • opstellen van plannen voor formatieve inrichting van de organisatie en het adviseren over de meerjaren formatieplanning; 
 • leveren van bijdragen aan de integrale beleidskaders van het managementteam; 
 • vertegenwoordigen van de organisatie in diverse externe HR-netwerken en het vervullen van de rol van projectleider ten aanzien van school overstijgende projecten. 


Ben je gemotiveerd en denk je dat deze functie voor jou is geschreven, maar twijfel je of je voldoet aan het profiel en heb je meer informatie nodig? Schroom dan niet en neem contact op met Marcel van der Linden, sr. recruiter/consultant bij ScoliX op 06 57599240.


Ingangsdatum: 1 november 2024

Solliciteer nu

Onderwijscentrum Leijpark biedt:

 • Een veelzijdige functie bij een unieke organisatie.
 • Een op samenwerking gerichte cultuur zowel op het niveau van directeur-bestuurder, het bestuursbureau als de vijf schoolleiders.
 • Een deskundige collega HR-adviseur met brede kennis van de organisatie.
 • Ruime scholingsfaciliteiten zowel in tijd als vergoeding. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform. 
 • 428 uur verlof (op fulltime basis).
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantie-uitkering.

Schaal

€3334 - €6665 | 12 cao PO

Fte

0,6 - 0,8 fte

Onderwijscentrum Leijpark

Informatie over de organisatie

Onderwijscentrum Leijpark is een scholengemeenschap voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor ongeveer 660 leerlingen van 4 t/m 20 jaar. Er zijn circa 270 medewerkers (185fte) werkzaam binnen deze organisatie. Het onderwijs binnen Onderwijscentrum Leijpark is georganiseerd in vijf afdelingen (EMB, SO1, SO2, VSO en VMBO). Daarnaast worden er diensten aan het regulier onderwijs geleverd vanuit de externe dienst. In de komende vier jaar werkt men aan een flexibele, waardengedreven organisatie waar de talenten van leerlingen vrij, zonder barrières en zonder grenzen tussen ontwikkelingsperspectieven tot bloei kunnen komen. 


Op dit moment is Onderwijscentrum Leijpark nog gevestigd op één locatie maar in de nabije toekomst, eind 2024, wordt een tweede locatie dicht bij het huidige gebouw in gebruik genomen. Door de groei van de school en de ingebruikname van een tweede locatie is een organisatiewijziging ingezet en wordt een bestuurskantoor ingericht. Het bestuurskantoor bestaat uit de afdelingen Onderwijs & Kwaliteit, Bedrijfsvoering & Control en HR. Het bestuurskantoor ondersteunt de directeur-bestuurder en de schoolleiders die integraal verantwoordelijk zijn voor één van de afdelingen.


Voor meer informatie over de organisatie verwijzen wij naar de website Onderwijscentrum Leijpark.

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Communicatief vaardig: je communiceert makkelijk met alle lagen van de organisatie en de externe partners, je bent vaardig in het opstellen van beleidsvoorstellen en de daaruit voortvloeiende notities en plannen en het uitdragen van beleid.
 • Organisatiesensitief: je hebt oog voor wat er gaande is in de organisatie en de ontwikkelingen die van invloed zijn op de organisatie, je zoekt naar creatieve oplossingen en adviseert de directeur-bestuurder hierin.
 • Doel- en resultaatgericht: je bent vaardig in het vertalen van strategische uitgangspunten naar beleidsplannen en in het leiden van implementatieprocessen. Je hebt daarbij inzicht in de samenhang van het eigen vakgebied met financiën en onderwijskwaliteit.
 • Innovatief & adviesvaardig: je komt met verfrissende ideeën, zoekt creatieve oplossingen en bent in staat je adviesstijl af te stemmen op de situatie, denkt mee vanuit een nieuwsgierige en kritische houding maar hebt ook de moed om te confronteren met verandering in het belang van de organisatie.
 • Netwerker: je ontwikkelt en onderhoudt goede relaties met in- en externe stakeholders.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo+/wo werk- en -denkniveau en een relevante opleiding afgerond.
 • Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare beleidsfunctie, ervaring in het onderwijs is een pre.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van meerjarenplannen en beleidsnotities.
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze wervings- & selectieprocedure voor Onderwijscentrum Leijpark. Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief uiterlijk 26 augustus 2024 voor 09.00 uur via de button ‘solliciteer’ op deze pagina. Lees hier onze tips voor een goed cv.


Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de selectiecommissie (SC) vinden plaats in Tilburg. Na het eerste gesprek met de selectiecommissie wordt u gevraagd een online vragenlijst in te vullen.


Belangrijke data

Sluitingsdatum: 26 augustus 2024

Voorgesprekken ScoliX: 3 september 2024

1e gesprek SC: 10 september 2024

2e gesprek SC: 19 september 2024


Wil je in jouw agenda alvast rekening houden met deze data? 

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Marcel van der Linden via marcelvanderlinden@scolix.nl of 020 737 00 61.

recruiter profile
Marcel van der Linden

Door verder te bladeren of op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met het opslaan van eerste- en derdepartij cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij marketinginspanningen.

Privacyverklaring