Directeur OBS De Ieveling

visie | pionier | samenwerking

visie | pionier | samenwerking

De functie

Ben jij een ambitieuze, besluitvaardige en verbazingwekkend nieuwsgierige directeur? Een stevige, ervaren leider die het verschil wil maken? Sluit jouw visie op onderwijs aan bij Allure en zoek je actief de samenwerking met anderen? Dan zoekt OBS De Ieveling in Avenhorn jou!


Als directeur geef je leiding aan De Ieveling. Jouw opdracht is het creëren en borgen van een klimaat van continue verbetering van alle professionals en investeren in een toekomstbestendige samenwerking met de partners in het splinternieuwe Kindcentrum De Droomgaard. De stip op de horizon is dat De Droomgaard als één geheel functioneert. Daarvoor bundelen De Ieveling, basisschool De Sprankeling en kinderopvang Berend Botje hun krachten en expertise onder één dak. In het moderne kindcentrum heeft elke organisatie haar eigen ruimtes en wordt er intensief samengewerkt. Elke dag komen ruim 600 kinderen naar De Droomgaard om te leren en te spelen.


De Ieveling heeft een professioneel team, dat evidence informed werkt aan de

schoolontwikkeling voor kind, organisatie en medewerker. Als directeur stuur jij het team aan en zorg je voor een heldere koers voor de komende jaren. Je focus ligt daarbij op goed onderwijs en op de ontwikkeling van de teamcultuur op De Ieveling. Daarnaast richt je je op intensivering van de samenwerking met de partners in De Droomgaard.


Wat ga je de komende jaren doen?

 • Jij neemt op heldere en inspirerende wijze deel aan de samenwerking met de partners in De Droomgaard, waarbij je draagvlak weet te creëren bij je team, ouders, leerlingen en andere stakeholders.
 • Je werkt vanuit een heldere visie verder aan de professionele cultuur en de werkwijze van de lerende organisatie.
 • Je zorgt voor een rustige en stabiele werkomgeving waarbinnen iedereen kan floreren.


Ben je gemotiveerd en denk je dat deze functie voor jou is geschreven, maar heb je meer informatie nodig? Neem contact op met Thijs Conijn op 0682729620, consultant bij ScoliX.


Ingangsdatum: 1 augustus 2023.

Solliciteer nu

Allure biedt:

 • Een interessante functie voor een directeur met een visie op de verbinding van onderwijs en opvang.
 • Een team dat samen met de nieuwe directeur de schouders zet onder duurzame schoolontwikkeling in een kindcentrum.
 • Een modern nieuw gebouw dat flexibel ingezet kan worden voor leren en ontwikkelen van kinderen.
 • Een sterke centrale ondersteuning en overleg met andere collega’s en directeuren.
 • Een bestuurscultuur gericht op kansen en ontwikkeling, waarbij ruimte is voor initiatief en verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen.

Schaal

€4621 - €6568 | D12-D13 cao PO

Fte

0,6 - 1,0 fte

Allure

Informatie over de organisatie

OBS De Ieveling is een groeiende school met een positief imago in de regio. Op dit moment heeft de school ruim 240 leerlingen. Er wordt gewerkt met een continurooster. Naast de basisvaardigheden heeft De Ieveling veel aandacht voor persoonsontwikkeling, o.a. door in ateliers vaardigheden als muziek, kunst, techniek en koken aan te bieden. Het onderwijs op De Ieveling wordt verder gekenmerkt door: mede-eigenaarschap bij leerlingen, gebruik van expliciete directe instructie (EDI), werken met thema's, leren met plezier, professionele cultuur. 


OBS De Ieveling maakt deel uit van Allure, een stichting met 15 openbare basisscholen in de gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer. Allure is een democratische organisatie waarin een ieder ruimte krijgt voor eigen inbreng en zelfsturing. Er wordt vanuit vertrouwen ruimte gegeven aan processen en eigenaarschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. 


Allure kent een eenhoofdig bestuur en heeft een Raad van Toezicht. Er is een bestuurskantoor dat ondersteuning biedt op het gebied van HR, financiën, huisvesting, onderwijs en PR.  


Voor meer informatie over de organisatie verwijzen we naar de websites Allure, De Ieveling en De Droomgaard. Bekijk hier het filmpje over De Droomgaard.

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Je bent een ervaren en stevige leider die het team meeneemt in een toekomstbestendige samenwerking met de partners in De Droomgaard.
 • Je bent zowel daadkrachtig en slagvaardig als in staat om rust en stabiliteit te brengen.
 • Je bent communicatief sterk en kunt een professionele leercultuur stimuleren.
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat je op hoog niveau kunt reflecteren op je handelen.

Functie-eisen

 • Je hebt (recente) ervaring met het leiden van een (onderwijs)organisatie in een eindverantwoordelijke functie.
 • Ervaring als leidinggevende van een kindcentrum of opleiding tot directeur kindcentrum, is een pré.
 • Je bent geregistreerd schoolleider, of bereidt het schoolleidersdiploma te halen.
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze werving- & selectieprocedure voor Allure. Graag ontvangen wij je cv en motivatiebrief uiterlijk 27 maart 2023 voor 09.00 uur via de button ‘solliciteer’ op deze pagina.


Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie (BAC) vinden plaats in Avenhorn.


Belangrijke data

Sluitingsdatum: 27 maart 2023

Voorgesprekken ScoliX: 30 & 31 maart 2023

1e gesprek BAC: 6 april 2023

2e gesprek BAC: 13 april 2023


Wil je in je agenda alvast rekening houden met deze data? 


Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Thijs Conijn via thijsconijn@scolix.nl of 020 737 00 61.

recruiter profile
Thijs Conijn

Door verder te bladeren of op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met het opslaan van eerste- en derdeparij cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij marketinginspanningen.

Privacyverklaring