Directeur Health Care Hogeschool Viaa

mensgericht | innovatief | christelijk

mensgericht | innovatief | christelijk

De functie

Heeft u hart voor zorg en onderwijs, oog voor mensen, gaat u voor een bezielde organisatie en heeft u ervaring met het leidinggeven aan veranderprocessen, dan is deze functie u op het lijf geschreven. Als directeur bent u eindverantwoordelijk voor het strategisch beleid van de Academie Health Care. U bent het boegbeeld van de academie en het toegewijde team. U houdt ervan met een personal touch vele relaties en in- en externe contacten te onderhouden en uit te bouwen. U bent de drager van de christelijke identiteit en weet daarover het goede gesprek te faciliteren binnen de diversiteit van zowel de studentenpopulatie als het personeelsbestand. U geeft ruimte voor innovatie en bevordert de onderwijs- en onderzoekscultuur. 


Momenteel bevindt de hogeschool zich in een fase van transitie om te komen tot een sterkere professionele werkcultuur. Het is uw opdracht om deze organisatorische transitie op uw academie te implementeren en verder ‘in te regelen’. Dit houdt onder meer in dat u gaat samenwerken met enkele teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding, waardoor u zich als directeur kunt richten op strategische vraagstukken en de verbinding tussen het strategische en het tactische niveau. Deel van de transitie is het proces dat onderwijsondersteunende processen (die nu nog per academie zijn georganiseerd) worden geharmoniseerd en gecentraliseerd. 


U neemt deel aan het directieoverleg waarin de andere twee academiedirecteuren, de directeur bedrijfsvoering en het college van bestuur zitting hebben. Vanuit dat gremium zullen ook academie-overstijgende taken en projecten bij u worden belegd. De hogeschool realiseert zich dat deze transitie veel van de medewerkers zal vragen. Het is aan u de taak om met uw verbindende en communicatieve leiderschapskwaliteiten hier een grote bijdrage aan te leveren.


Ingangsdatum: 1 september 2023 of zoveel eerder als mogelijk.

Solliciteer nu

Hogeschool Viaa biedt:

 • Een functie als directeur bij de beste middelgrote hogeschool van Nederland (Keuzegids 2023) bij een academie die tien jaar op rij de beste hbo-v opleiding van Nederland heeft.
 • Een betrokken team van collega’s met passie voor de zorg, onderzoek en onderwijs.
 • Een studentgerichte werkomgeving in een modern, goed bereikbaar gebouw.
 • Een kans om met uw organisatietalent en ervaring met veranderprocessen de nieuwe organisatiestructuur en de werkcultuur mede vorm te geven.

Schaal

€5670 - €7228 | 14 cao HBO

Fte

0,8 - 1,0 fte

Hogeschool Viaa

Informatie over de organisatie

Hogeschool Viaa telt vier bacheloropleidingen en een aantal AD’s, masters, post-hbo’s en andere nascholingsactiviteiten. De hogeschool telt ca. 2.200 studenten en ca. 310 medewerkers. De hogeschool heeft een uitgesproken christelijke identiteit, waarbij de medewerkers de identiteitsdragers zijn en er een open inschrijfbeleid is voor studenten. Hoe deze identiteit eigentijds vorm te geven in een veranderende samenleving is onderwerp van gesprek en bezinning. De hogeschool richt zich op onderwijs (Health Care, Educatie, Social Work en Theologie) nascholing en onderzoek (drie lectoraten). 


De Academie Health Care omvat de opleidingen hbo-v (voltijd en deeltijd) en opleidingen POH en PVH.  De Academie Health Care is in de loop van de jaren sterk gegroeid, heeft zo’n 100 medewerkers (60 Fte) en ca. 900 studenten. De opleidingen van Hogeschool Viaa worden vooral gewaardeerd vanwege de kwaliteit, de persoonlijke aandacht en de christelijke identiteit. Jaarlijks scoren de opleidingen erg goed en staan ze in de top van onder meer Elsevier. De hbo-v is door de Keuzegids uitgeroepen tot Topopleiding.


Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Hogeschool Viaa.

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Een merkbaar mensgerichte stijl van leidinggeven.
 • Een professionele stijl, waarbij duidelijkheid en transparantie over rollen, taken en verantwoordelijkheden, besluitvorming en ontwikkelprocessen centraal staan.
 • In staat zijn met de collega’s heldere kaders af te spreken waardoor de ruimte voor professionals maximaal is.
 • Communicatief sterk, toegankelijk en aanspreekbaar.
 • Ondernemerschap met een strategische oriëntatie gericht op samenwerking met het werkveld en met de collega-directeuren.
 • Oog voor innovatie en enthousiasme voor onderzoek.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring met de gebieden strategie, management en begeleiding van veranderprocessen.
 • Brede kennis van en ervaring met de zorg en het (hoger) onderwijs.
 • Een bewuste keuze voor de identiteit van de hogeschool zoals die is samengevat in het identiteitsdocument. U bent actief lid van een geloofsgemeenschap die de Bijbel erkent als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God.
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze werving- & selectieprocedure voor Hogeschool Viaa. Graag ontvangen wij uw cv en motivatiebrief uiterlijk 29 maart 2023 voor 09.00 uur via de button ‘solliciteer’ op deze pagina.

Lees hier onze tips voor een goed cv


Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie (BAC) vinden plaats in Zwolle.


Belangrijke data

Sluitingsdatum: 29 maart 2023

Voorgesprekken ScoliX: 6 april 2023

1e gesprek BAC: 12 april 2023

2e gesprek BAC: 24 april 2023

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Vera Wiersema via verawiersema@scolix.nl of 020 737 00 61.

recruiter profile
Vera Wiersema

Door verder te bladeren of op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met het opslaan van eerste- en derdeparij cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij marketinginspanningen.

Privacyverklaring