Bestuurder Scholengroep GelderVeste

organisatiesensitief | betrouwbaar | ambitieus

organisatiesensitief | betrouwbaar | ambitieus

De functie

Bent u op zoek naar een functie als bestuurder van een organisatie die volop in beweging is? Wilt u zich verbinden aan een stichting die trots is op de ontwikkelingen die ingezet zijn richting een professionele organisatie? Een stichting waar binnen heldere kaders ruimte is voor iedere school om vorm te geven aan de gedeelde ambitie: excellent onderwijs realiseren. Dan is deze vacature iets voor u. 


Met strategisch inzicht en vanuit uw onderwijskundige visie kijkt u van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. U anticipeert op in- en externe ontwikkelingen als onderwijskansen, diversiteit, inclusiviteit, demografische krimp, huisvestingvraagstukken en arbeidsmarktvraagstukken. Daarbij gaat u uitdagingen aan, benut u kansen voor de stichting en versterkt u de samenwerking met partners in de regio. U bent het gezicht van GelderVeste en in staat in korte tijd een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden. U profileert de organisatie op een proactieve en positieve manier en kunt de belangen van de stichting goed vertegenwoordigen bij externe partijen zoals zes gemeenten en twee samenwerkingsverbanden.  


U maakt duidelijke keuzes, hanteert de menselijke maat en bent transparant, betrouwbaar en consistent in uw communicatie. U staat open voor dialoog en creëert draagvlak. Vanuit uw bestuurlijke en veranderkundige ervaring heeft u oog voor wat er in de organisatie speelt. Als bestuurder draagt u bij aan een veilige omgeving waarin ruimte is om van en met elkaar te leren, te reflecteren, elkaar uit te dagen, aan te spreken en fouten te maken. U stimuleert eigenaarschap en een professionele houding om samen met medewerkers de ingezette koers naar ambitieus, excellent en toekomstbestendig onderwijs voor alle leerlingen te verstevigen en te borgen. 


Ingangsdatum: 1 januari 2023 of zoveel eerder als mogelijk.

Solliciteer nu

Scholengroep GelderVeste biedt:

 • Een uitdagende bestuursfunctie bij een organisatie in een prachtige omgeving.
 • Een grote diversiteit aan innovatieve en ondernemende scholen. 
 • Een organisatie waar de basis meer dan op orde is en waar veel aangrijpingspunten liggen om de stichting verder te ontwikkelen in professionele samenwerking en toekomstbestendigheid.
 • Een betrokken Raad van Toezicht, een sterk stafbureau, GMR en directieteam waarmee het goed ‘sparren’ is over de diverse beleidsterreinen. 

Schaal

€6737 - €8697 | B4 cao PO

Fte

0,8 - 1,0 fte

Scholengroep GelderVeste

Informatie over de organisatie

GelderVeste verzorgt christelijk primair onderwijs in de West-Achterhoek op 16 locaties, gelegen in zes gemeenten. Dagelijks bieden 250 medewerkers onderwijs aan ruim 2.100 leerlingen. 


De identiteit van de stichting wordt op een moderne wijze ingevuld: medewerkers dragen een positieve visie op de wereld en het leven uit, tonen respect voor anderen en streven naar sociale rechtvaardigheid en solidariteit. Iedere school krijgt ruimte om zelf invulling te geven aan de identiteit. 


De missie van de stichting is: “Wij verzorgen excellent basisonderwijs waarbij kinderen zich maximaal ontwikkelen vanuit enthousiasme en inspiratie tot burgers die bijdragen aan een betere en harmonieuze maatschappij.” 


Scholen worden uitgedaagd innovatief te zijn en zich te ontwikkelen. De directeuren zijn verantwoordelijk voor het eigen schoolbeleid. Het accent ligt nadrukkelijk op de onderwijskwaliteit. Het gaat er bij GelderVeste uiteindelijk specifiek om de talenten van kinderen te ontdekken, onderscheiden, en ontwikkelen. Daarbij staat de groei van het kind centraal. Daartoe zal er verschil zijn tussen een GelderVeste school in het dorp en een school in de stad. Scholen leggen actief verbinding met de buurt, de wijk of het dorp. Vooral ouderbetrokkenheid is daarbij van essentieel belang.


GelderVeste heeft zich geconformeerd aan de Code Goed Bestuur met een scheiding van bestuur en intern toezicht. 


Voor meer informatie zie de website van Scholengroep GelderVeste.

Wat vragen wij?

Competenties en vaardigheden

 • Onderwijskundig leiderschap: u bent een gesprekspartner voor directie en staf ten aanzien van ontwikkelingen als kwaliteit, IKC-vorming, burgerschap, diversiteit, mediawijsheid etc.
 • Verbindend: u gaat de relatie aan, bent toegankelijk en zichtbaar, kunt goed luisteren en staat open voor het professionele gesprek.
 • Strategisch en ‘hands-on’: u bent ondernemend, kunt verbinding leggen tussen schoolontwikkeling en strategische positie in de regio met oog voor de diverse stakeholders en (zorg)partners en bent in staat om de regie in samenspraak te voeren.
 • Boegbeeld: u zet de organisatie stevig neer, waarbij u kansen ziet in de regionale samenwerking en de stichting op positieve wijze profileert.
 • Persoonlijke kwaliteiten: u bent een bestuurder die werkt vanuit vertrouwen, een professionele houding heeft en transparant is (‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt’).

Functie-eisen

 • Integraal bestuurder: U heeft aantoonbare bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in het (primair) onderwijs. U brengt stevige kennis en ervaring mee op de gebieden van onderwijskwaliteit, bedrijfsvoering en huisvesting.
 • Veranderkundig ervaren: u sluit aan op wat er al is, de basis is op orde. Met de organisatie gaat u planmatig op pad om de hoge ambities waar te maken vanuit een gedeelde onderwijskundige visie. 
 • U onderschrijft de grondslag en het doel van de stichting. 
 • U heeft een horizon van tenminste 4 jaar.  
 • U beschikt over een academisch werk- en -denkniveau. 
Solliciteer nu

Selectieprocedure

ScoliX begeleidt deze wervings- & selectieprocedure voor Scholengroep GelderVeste. Graag ontvangen wij uw cv en motivatiebrief uiterlijk 5 september 2022 voor 09.00 uur via de button ‘solliciteer’ op deze pagina.
Lees hier onze tips voor een goed cv.


Na de brievenselectie volgt de eerste ronde voorgesprekken op het kantoor van ScoliX in Ouderkerk aan de Amstel. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie (BAC) zijn gepland in Vorden. 


Belangrijke data

Sluitingsdatum: 5 september 2022

Voorgesprekken ScoliX: 7 september 2022

1e gesprek BAC: 14 september 2022

2e gesprek BAC: 20 september 2022

Gesprek met RvT: 26 september 2022


Wilt u in uw agenda alvast rekening houden met deze data? 


Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteer nu

Meer informatie?

Neem contact op met Vera Wiersema via verawiersema@scolix.nl of 020 737 00 61.

recruiter profile
Vera Wiersema

Door verder te bladeren of op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met het opslaan van eerste- en derdeparij cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij marketinginspanningen.

Privacyverklaring